Het ontstaan van FotoProto

De naam FotoProto bestaat sinds 2017 maar we zijn als sinds 2007 actief op het gebied van productfotografie. We zijn dus alweer wat jaren onderweg. FotoProto wordt sinds de oprichting in 2017 door Jeroen en Rob gerund. Jeroen is product-foto-specialist en Rob is industrieel product ontwerper. In 2007 is Jeroen gestart met FotoCube waarmee inmiddels circa 5000 retailers en webshop eigenaren zijn geholpen.

Kracht

Al sinds het ontstaan van FotoProto is product ontwikkeling onze prioriteit geweest. Zowel de electronica, hardware en software van onze draaiplateaus ontwikkelen we zelf. Zo kunnen we in onze werkplaats alle onderdelen van de draaiplateaus fabriceren. We beschikken over onder andere 3 lasersnijmachines en diverse bewerkingsmachines. Naast de metalen en kunststoffen onderdelen wordt ook de electronica in ons lab ontwikkeld. De korte lijnen tussen mechanische en elektronische ontwikkeling zijn onze kracht gebleken. We hebben in de loop van de jaren een draaischijf ontwikkeld die extreem plat is en toch een gigantisch draag- en draaivermogen heeft. Momenteel zijn onze draaischijven ca 51mm hoog, dit is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen electronica en mechanica!

Gebruiksgemak

Naast onze focus op het platte ontwerp is er nog één ding extreem belangrijk voor ons. We ontwerpen onze draaischijven namelijk altijd met het oog op het eindgebruik. Zo is de installatie van het systeem door “iedereen” met technisch inzicht uit te voeren. Ook is het onderhoud van het systeem minimaal en eventuele reparaties kunnen uitgevoerd worden zonder het hele systeem te demonteren. Zo weet je dus zeker dat je ook op de lange termijn een goed product in huis haalt. In combinatie met ons onderhoudspakket bieden we zelfs doorlopende garantie aan!

5 van onze 5000 opdrachtgevers:

André Gebben van Gebben Motoren deelt zijn ervaring

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Samenwerking

Begin 2017 hebben Jeroen en Rob besloten om de handen ineen te slaan en een modulair draaiplateau te ontwikkelen wat geschikt is voor extra grote producten.

“Het doel van FotoProto is 360 graden fotografie eenvoudig en betaalbaar te maken”
-Draaiplateaus voor elk bedrijf-

Halverwege 2017 werden de eerste draaiplateaus verkocht en succesvol uitgeleverd. Inmiddels is de productie volledig over gegaan op XXL 360 graden plateaus, voor hoofdzakelijk auto en- motorfiets fotografie. Momenteel bestaat het standaard assortiment uit 2 draaiplateaus. Één draaiplateau voor auto’s met een diameter van 505 cm en één voor motorfietsen met een diameter van 250 cm.

Pakketten

Onze draaiplateaus worden aangeboden in 3 verschillende pakketten.

  1. Een Bouwpakket
  2. Een Plug&Play pakket
  3. Een FotoStudio pakket

Tussen het Bouwpakket en het Plug&Play pakket zit geen verschil qua draaischijf. Het verschil zit hem in de persoon die de draaischijf afmonteert. Het Bouwpakket wordt door de garagehouder zelf in elkaar gezet en het Plug&Play pakket zetten wij in elkaar. Deze pakketten worden geleverd op Europallet en zijn eenvoudig te monteren. Tijdens het ontwerpen van de draaiplateaus is er alles aan gedaan om de montage zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo passen alle onderdelen op een Europallet. Daarnaast zijn de onderdelen opgesteld in een bepaalde volgorde. Het onderdeel wat je als eerst nodig hebt ligt bovenaan, het tweede daaronder etc. Als je de onderdelen vastschroeft in de volgorde van afstapelen dan kan het niet fout gaan.

Het FotoStudio pakket is een uitbreiding op het Plug&Play pakket. Bij de FotoStudio wordt standaard verlichting meegeleverd en wij installeren dit geheel voor je. Daarnaast kunnen we een complete en professionele studio voor je inrichten inclusief camera’s, studiowanden, verhoogde vloer en volledig witte afwerking. Dit FotoStudio pakket is een High-End pakket en is niet voor iedereen weggelegd.

2018/2019 WebWinkelVakdagen

Jaarbeurs Utrecht

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Welke draaischijf is voor jou geschikt?

Ga naar de Keuzehulp