Informatie en terugverdien model draaiplateau

Core business Fotoproto

De zoektocht van jouw klanten naar een auto begint tegenwoordig allemaal online. Consumenten maken steeds vaker vanachter hun laptop, tablet of smartphone een aankoopbeslissing voor een auto. Een up-to-date online aanbod, met mooie fotoseries van jouw autovoorraad, is tegenwoordig onmisbaar.

Ook in de autobranche willen klanten uw auto’s vooraf goed kunnen bekijken. Jij biedt jouw klanten daarmee direct service.

Fotografie voor grote en kleine bedrijven

Wij merken dat grote autobedrijven erg veel auto’s per dag willen fotograferen. Soms wel 30 tot 90 per dag. Voor een groot autobedrijf zijn efficiëntie en snelheid daarom van groot belang.

Daarnaast streven ook kleinere partijen in de automotive/motorfiets branche tegenwoordig naar hoogwaardige fotoseries, ook al fotograferen zij een tiental auto’s per week.

Voorbereiding van ontwikkelingen in autofotografie

Voor zowel grote als kleinere autodealers is het belangrijk om een goede fotolocatie te creëren. Een stabiele en sterke draaischijf is de basis voor iedere fotoruimte. Voor het maken van snelle fotoseries moet een draai plateau exact kunnen positioneren.

Een geschikte fotolocatie kiezen

Waar moet u op letten wanneer u een fotoruimte binnen uw bedrijf zoekt?

Logische positionering

De ruimte moet handig gepositioneerd zijn in de routing. Vooral wanneer u veel auto’s per dag wilt fotograferen, is dit van groot belang. Het is verstandig om de fotostudio dicht bij uw wasstraat of poetsafdeling te plaatsen.

Gemakkelijk in- en uitrijden

Met de juiste software kunt je de in- en uitrij positie van jouw auto’s programmeren in het draaiprogramma. Het is dan niet erg dat de oprijstand niet de juiste fotopositie is.

Daglicht vermijden

Natuurlijk licht is mooi, maar niet regelbaar. Bij een fotostudio heb jij de belichting zelf in de hand.

Praktische ruimte

Creëer een achtergrond en vloer die praktisch zijn binnen de omgeving van een autobedrijf.

Auto/motor fotografie kosten verlagen

Met een auto/motor draaiplateau is het maken van auto/motor foto’s niet langer een tijdrovende klus. Dankzij de slimme besturingssoftware en positioneringssoftware van Fotoproto, maakt jij binnen no-time 360 graden foto’s en video’s. Dankzij een gestandaardiseerd autofotografie proces kan iedereen kwalitatief hoge autofoto’s maken.

Winst en omzet verhogen

360 graden fotoseries vergroten de kwaliteit van jouw online autopresentatie. In de praktijk blijkt dat auto’s die er online aantrekkelijker uitzien dan die van je concurrenten, vaker verkocht worden. Een professionele autopresentatie zorgt daarnaast voor meer showroom bezoekers. Dat heeft een positieve impact op de omloopsnelheid van jouw autovoorraad.

Geld besparen op sta kosten

Een occasion staat gemiddeld 25 dagen bij een autobedrijf voordat de auto/motor foto’s online komen, een occasion komt het bedrijf binnen, waarna het remarketing proces start:

Ontvangst controle – poetsen – fotograferen – foto’s online.

Inventarisatie bij onze klanten leert ons dat de dagelijkse sta kosten van een occasion ongeveer. € 7,00 bedragen. Een fotoruimte die altijd beschikbaar is en handig in de routing ligt, kan helpen om die sta tijd van 25 dagen flink in te korten. Door procesoptimalisatie kan een bedrijf het fotografieproces aanzienlijk versnellen en zo het remarketing proces van 25 dagen terugbrengen naar slechts 5 dagen. Op die manier bespaart jij 20 dagen aan onnodige sta kosten per occasion!

20 dagen x € 7,00 per dag = € 140,- winst per occasion door onnodige sta kosten te voorkomen. Bij 1000 occasions per jaar, bespaart een auto/motor bedrijf dus € 140.000,-. Deze besparing is enkel het gevolg van het verbeteren van het occasion fotografieproces. Daarbij komt dan nog de tijd- én geldbesparing als gevolg van sneller fotograferen. En het niet afhankelijk zijn van een fotograaf.