Draaischijf Motorfiets

Steeds vaker kom je ze tegen. Draaischijven voor motorfietsen. In de automotive wereld zijn de draaischijven al langer gemeengoed. Een draaischijf verkort de doorlooptijd enorm. Normaal gesproken wordt een auto op een bepaalde plek gezet en een foto gemaakt. Vervolgens wordt de auto een “X”aantal keer verplaatst met telkens een foto er tussendoor. Zoals je je kunt voorstellen kost dit proces behoorlijk veel tijd. Bij veel bedrijven is tijd geld en dus kan een draaischijf al heel snel uit. Het enig probleem is; een draaischijf kost geld. Voor elke investering geldt dat een ondernemer een overweging maakt hoelang het duurt voordat een investering terugverdiend is. Onze draaischijven zijn voordelig geprijsd maar zijn alsnog een investering. In de auto (occasion) wereld kom je ze overal tegen, die draaischijven. Dit komt omdat een autohandelaar vaak exact weet wat iets kost en wat iets oplevert. Een simpele rekensom toont daarom ook aan dat een draaischijf eigenlijk alleen maar geld oplevert. Door het seizoensgebonden karakter van de motorfiets wereld is dit segment iets grimmiger. Toch zie je inmiddels bij enkele vooraanstaande motorfiets handelaren ook draaischijven verschijnen. De eerste draaischijf die we in Nederland hebben geplaatst is in 2017 geplaatst. Deze schijf draait inmiddels al enkele jaren zonder problemen. Je vindt onze oudste MotoProto bij Gebben Motoren in Rogat.

 

Kosten draaischijf voor motoren

Ik hoor je denken; leuk verhaal maar wat kost zoiets en wat levert het dan op?

Nou, dat kun je dus helemaal zelf bepalen. Wij leveren basic draaischijven van 2,5 meter doorsnede voor een lage prijs. Je krijgt dan een draaischijf, volledig van blank staal, die je zelf nog af moet werken. Dit model is ook onze basis voor de duurdere schijven. Je kunt hem upgraden met andere topplaten, poedercoating, tapijt, geluidsdemping, automatische foto’s en ga zo maar door. Momenteel zijn door de corona crisis een aantal grondstoffen zeer slecht/variabel verkrijgbaar en daarom kunnen we geen vaste prijs noemen. We kunnen wel zeggen dat de basis prijs tussen de 4200 en 5000 euro is (exclusief btw) in februari 2021. Afhankelijk van jouw wensen kunnen we daar nog van alles aan toevoegen. Het werkt als het ware als bij een auto. Standaard betaal je bedrag-X. Wil je airco? Dan betaal je 2000 euro extra. Zo kunnen we de draaischijf helemaal aanpassen naar jouw wensen. Uiteraard kunnen we je een prijs geven van de verschillende opties. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers.

 

Wat levert een draaischijf op?

Deze vraag is net zo moeilijk te beantwoorden als de vraag wat een draaischijf kost. Toch kunnen we een aantal dingen zeggen over een draaischijf. Als eerste is het feit dat je momenteel, als je zonder draaischijf werkt, geen draaischijf mist. Als je hem eenmaal hebt, wil je niet meer zonder. Je weet dus eigenlijk niet wat je mist. Daar tegenover staat dat, als je eenmaal gewend bent aan een draaischijf dan wil je niet meer zonder. De reden hiervoor is simpel. Een draaischijf neemt ruimte in beslag. Vaak nuttige ruimte in een showroom of ergens achter in een werkplaats. De ruimte is altijd ergens voor gebruikt dus je moet er plaats voor maken. Die ruimte betaalt zich echter wel terug. Waar je normaal bijvoorbeeld 15 minuten besteedt aan het fotograferen van een motorfiets ben je nu in 7,5 minuut klaar. Per motorfiets scheelt je dit dus 7,5 minuut. Ik hoor je denken; “moet ik het met die 7,5 minuut dan terugverdienen?!” JA! Het is namelijk niet alleen de tijd. Ook het gemak. Je plaatst de motorfiets op de draaischijf en hij draait automatisch voor je rond. Binnen 1,5 minuut is de motor 360 graden rondgedraaid dus je hoeft de motor helemaal niet vast te pakken en te steken. Naast de tijd scheelt het jou of jouw personeel arbeid. Een bijkomend voordeel is dat je je foto’s altijd consistent maakt, in dezelfde stijl en positie. Kijk maar eens op de website van Boonstra Motorfietsen. Alle motorfietsen staan altijd op dezelfde manier op de foto. Als je ziet hoe groot Boonstra is geworden met motorfietsen maar ook met (schade) auto’s dan kun je eigenlijk zelf de conclusie al trekken dat een draaischijf gewoon een goed stuk gereedschap is. Overigens is dit bij Boonstra ook het geval. Daar wordt een draaischijf ook puur alleen als gereedschap gezien en echt niet als “nice to have”. Uiteraard is onze mening verdeeld. Wij vinden een draaischijf een mooi stuk gereedschap maar uiteraard vinden we het ook een mooie aanvulling op de showroom. Motorzaken met een draaischijf zijn vaak vooruitstrevend, innovatief en mede daardoor succesvol. Door de positieve reacties van bovengenoemde bedrijven gunnen wij iedere motorzaak een mooie draaischijf.

Volg ons ook op Social Media!


FotoProto
Edisonstraat 16
7903AN Hoogeveen
0528-301 111[email protected](24/7)KvK-nummer: 77113489
Btw nummer: NL860905007B01
IBAN: NL28INGB0009017121
Webshop versie 2.0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram