Met 360 graden productfoto’s op je webshop ga je aantoonbaar meer verkopen. Potentiele klanten hebben minder twijfels als ze je product rondom kunnen bekijken. “Het (laten) maken van 360 graden productfotografie was tot voor kort echter onnodig duur,” stelt Rob Tangenberg van Fotoproto. Reden voor hem om deze techniek voor iedereen toegankelijk te maken.

 

Met 360 graden productfoto’s geef je bezoekers in je webshop de perfecte gebruikerservaring, meent Tangenberg. “Ze kunnen zelf bepalen hoe ze een product bekijken en kunnen nog beter een inschatting maken van wat ze krijgen. Het aantal retouren zal dan ook dalen. Maar ja, het (laten) maken van een 360 graden presentatie is over het algemeen heel duur vanwege de kostbare apparatuur die gebruikt wordt. Dat maakt de drempel om hieraan te beginnen heel hoog.” Dat kan ook anders, dacht Rob. Hij ontwikkelde samen met zijn vader een eerste prototype van een modulair draaiplateau. Dat concept is vervolgens verder uitgewerkt, geïndustrialiseerd en heeft geleid tot het productiemodel wat er nu ligt.

 

Proven technology

De basis van 360 graden productfotografie vormt het draaiplateau. “Het plateau is modulair opgebouwd met proven technology onderdelen uit de metaalsector,” legt Rob uit. “Standaard wordt het plateau geleverd met één motor en een draaischijf van 50 centimeter. Producten tot 50 kilogram kunnen op deze manier 360 graden gefotografeerd worden. Het plateau is echter zo ontwikkeld dat het uitbreidbaar is tot maximaal vijf motoren met een draaischijf in een diameter van 2,90 meter. Deze configuratie kan maximaal 250 kilogram weerstaan. Daarnaast leveren we ook ‘specials’ in nóg grotere diameters en gewichten, maar dan praat je over een ander systeem.” Het plateau is volgens Rob onverwoestbaar, maar mocht er onverhoopt toch iets stuk gaan, is een component relatief eenvoudig te vervangen.

 

A tot Z minus C

Fotoproto levert een totaalconcept van A tot Z. “Minus de C van camera,” vult Rob aan. “We leveren de complete studio-opstelling van statief en plateau tot verlichting en achtergrondsystemen, maar zonder de camera. In veel gevallen heeft een webwinkelier al een eigen camera of kan via een van de vele elektronicashops een goede deal sluiten. Ook de software om de foto’s te renderen, is vanzelfsprekend onderdeel van het totaalpakket. Onze software laat de camera tot 72 foto’s schieten van een product in één omwenteling. We bieden daarbij twee opties; een gratis versie of een betaalde versie. Beide versies hebben dezelfde functionaliteiten. De betaalde versie heeft als extra een highlight-functie, waarbij je de foto kunt verrijken met extra informatie dat via een pop-up tevoorschijn komt als de webshop bezoeker met zijn muis over de foto beweegt. En de gratis versie wordt altijd voorzien van een watermerk met ons logo.”

 

Het totaalpakket slaat volgens Rob enorm aan. “Ons doel is om alle soorten en vormen webshops te kunnen voorzien van 360 graden productfoto’s. Uiteindelijk brengt deze investering in productpresentatie vanaf de eerste 360 graden foto al weer geld op. Op de Webwinkel Vakdagen kunnen bezoekers zelf onze producten ervaren. We hebben bovendien een echte primeur in petto. Zo presenteren we in Utrecht ons eerste mini-plateau van 30 centimeter dat we voor onder de 100 euro kunnen aanbieden. Daarmee zetten we de markt van 360 graden productfotografie pas echt op zijn kop.”

 

Klik hier voor het artikel in het OnlineRetailer magazine.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *